Herenteams van de Fuut sluiten avond goed af

Onder de 13 overtuigend in Veenendaal

Dit seizoen speelt de onder de 13 jeugd samen met de jeugd van ZV Utrecht. Dit seizoen werd er verloren van de ongeslagen nummers 1 en 2 en werden er overtuigende overwinningen geboekt tegen Zeist (die even hoog staan in het klassement) en laagvlieger Otters 't Gooi. VZC Veenendaal is een team dat precies tussen de twee laatste teams zit, dus er zouden zeker mogelijkheden moeten zijn.

En de mogelijkheden werden meteen gegrepen. Renzo Edelbroek (ZV Utrecht) scoorde in de eerste twee minuten twee keer, waarna doelpunten van Milan Meijer en Senna Trost de eerste periode lieten eindigen op 0-4. Na een minder scherpe opening van de tweede periode kwam de stand terug naar 2-4, waarna Bilal Karrouchi (ZV Utrecht) weer twee keer scoorde. Tussendoor wist aanvoerster Britt van Westing ook te scoren en was de marge weer een beetje opgevoerd: 2-7.

Ook na de rust was de focus niet helemaal aanwezig. Milan Meijer scoorde de 2-8 en voor- en nadat het combiteam via Halyot Berhe (ZV Utrecht) de negende maakte, scoorde VZC en bleef de marge 5 met een score van 4-9. De laatste periode werd echter een galavoorstelling. Binnen 2 minuten wisten Renzo, Bilal en Halyot te scoren en dit was nog een milde score voor het vertoonde spel. De laatste minuut waren voor Milan Meijer en Lara Reinalda (ZV Utrecht). Eerst was Milan het eindstation van een briljante crosspass en rondde het mooi en beheerst af. Maar het mooiste doelpunt was voor het laatst bewaard. Lara had tot deze wedstrijd nog niet gescoord, maar daar was een halve minuut voor het eindsignaal niks van te merken. Lara werd van achter aangepasst, maar ondanks de moeilijke pass kon ze de bal vangen en direct afronden: een technisch hoogstandje waar menig volwassene nog moeite mee zou hebben.

Met de derde overwinning staat het combiteam stevig op de derde plaats en volgend weekend mag IJsselmeer proberen om dit team in vorm af te stoppen.

Onder de 15 pas halverwege wakker

Keepster van jeugd onder de 15 stopt een schot op doelNa een sterk begin van het seizoen is onder de 15 steeds verder weggezakt op de ranglijst. Eerder in het seizoen werd tegen ZC Zeist 6-6 gelijk gespeeld met mogelijkheden tot meer, dus kansen zouden er zeker moeten zijn.

Maar in de wedstrijd was hier niet veel van te merken. Voordat Simon Stevens de openingsgoal kon maken, stond Zeist al 0-3 voor. De tweede periode werd helemaal open huis gegeven kon Zeist vrij makkelijk uitlopen naar 1-7.

Maar de derde periode kwam er meer drive in het team: Simon wist een tweede keer te scoren en nadat Zeist nog een achtste gemaakt hadden, wisten ook Sander Drieenhuizen en Jonna Meesters het net te vinden. Zeist wist echter vlak voor de zoemer nog te scoren en smoorde daarmee de echte wil om door te drukken: 4-9. Simon wist in de laatste periode nog eens te scoren, maar deze kwam ruim over de helft van de periode. Vlak voor tijd scoorde Zeist nog tegen en besliste de einduitslag op 5-10.

Koploper drukt dames verder omlaag op de ranglijst

Van tevoren zeg je natuurlijk: tegen de koploper krijg je een zware avond te voorduren. Maar met het oog op de ranglijst begint de tijd te dringen voor de dames om de punten binnen te halen als ze nog willen spreken van een goed seizoen en een goed resultaat tegen de koploper is dan natuurlijk een mooie opsteker.

De race voor de bal in de eerste periode wordt verloren door MZ&PC De FuutMaar na de eerste vijf minuten leek dat er niet in te zitten: 0-4. Hoe anders was de tweede periode. Eerst schoot Natasja Boeschoten een vijf meter binnen, na ruim drie minuten in de periode schoot Manon Tordoir raak en dertig seconde later wist Maayke Visscher te scoren en was de stand 3-4. De combidames van Zeist en UZSC konden deze periode pas aan het einde het net vinden door een man meer situatie goed uit te spelen: 3-5. De derde periode probeerde onze dames steeds dichterbij te komen via Maayke, maar na beide doelpunten kregen de dames er weer 1 tegen en eindigde de derde periode op 5-7.

De laatste periode konden onze dames het echter niet meer bijbenen en liep de score uit. Kim Coenradi scoorde nog wel, maar dat kon niet op tegen de vier tegengoals in de laatste periode en eindigde de wedstrijd in 6-11. Volgend weekend staat middenmoter Amersfoort op het programma en winst daar is noodzakelijk voor onze dames om aansluiting te houden met de middenmoot.

Heren 1 geeft galavoorstelling en mag weer naar boven kijken

Dit seizoen is nog niet echt het seizoen van heren 1: er wordt met vlagen leuk gespeeld, maar met slechts 1 overwinning en 1 gelijkspel stapelen de punten zich nog niet op. Tegen de hekkensluiter uit Purmerend mag toch echter een tweede driepunter verwacht worden.

En dat wisten de heren. Thadeo Dapper wist al binnen een minuut de score te openen en met een strakke pressing in de verdediging kwam WZ&PC Purmerend niet in de buurt van kersverse vader Gerald van Mechelen. Thadeo maakte ook nog de 2-0 en Tim Hoogenkamp en Dennis Schwartz mochten ook een goal noteren: 4-0 bij de eerste rust. En in de 2de periode gingen de heren op dezelfde voet verder: 5-0 Thadeo, 6-0 Tim en uit een goede man meer wist Bas Voorend 7-0 te maken. Ook de achtste was voor Bas, waarna elf seconde voor het einde van de tweede periode de concentratie even wegviel en WZ&PC Purmerend wist te scoren: 8-1.

Maar veel deed het onze heren niet. Gastspeler Coen de Haan (H2) maakte de 9-1 en Dennis de 10-1. Na de 10-2 ontstond een rommelige situatie, waarbij drie man met een U20 naar de hoek moesten. Eén van de Fuut, twee van WZ&PC Purmerend. Tim wist goed gebruik te maken van de man meer en scoorde de 11-2. Na een gemiste strafworp en een gemist doelpunt door de scheidsrechters, maakte Tim met de 12-2 een einde aan het scoreverloop van de derde periode. De vierde periode ging het gas wat losser en wist alleen Thadeo nog te scoren voor de Fuut. Met de geweldige voorsprong waren de twee tegengoals een klein smetje op een verder zeer sterke wedstrijd: 13-4. Hiermee worden de onderste 3 teams op een klein gaatje gezet en is de nummer 8 nog maar 2 punten van ons eerste verwijderd. Volgende week staat de volgende laagvlieger op het programma en bij winst kan de weg naar boven beginnen.

Heren 2 haalt genadeloos uit

Bas Korrel in balbezit voor MZ&PC De FuutOok Heren 2 staat niet bepaald hoog in hun competitie en ook zij kregen een laagvlieger op bezoek. De heren hadden opgelet wat heren 1 had gedaan en deed daar een schepje bovenop. Binnen een minuut stond het tweede achter, maar dat duurde maar zes seconden. Bas Korrel maakte gelijk en de heren waren los. Jurre van Noord, Rik van der Schaft en Remco Worseling scoorden allemaal 1 keer en zette de tussenstand na 1 periode op 4-1.

Jurre van Noord in balbezit voor MZ&PC De FuutDe tweede periode bleef de concentratie goed en wisten Coen de Haan, Roy Mastwijk, opnieuw Coen, Bas, Tymon Kerste en opnieuw Bas de scoren op te voeren naar 10-1! De Ham kwam er maar niet aan te pas en ook de derde periode werd er aan het doelsaldo gewerkt. Coen en Tymon wisten de scoren naar 12-1 te brengen voordat de Ham weer eens wat liet zien. Bas Korrel wist nog eens te scoren voordat de laatste periode begon, met 13-3. Vlak na de laatste rust kwam de Ham nog tot 13-4, waarna Renee Nijdam de veertiende maakte. Drie minuten voor tijd was de Ham uitgescoord door hun vijfde te maken, maar zowel Coen, Rik en Jurre voerde de score nog goed op en de teller bleef pas bij 17-5 steken.