Trainers

Bij iedere baan staat minimaal één trainer. Je krijgt dus veel persoonlijke aanwijzingen waardoor je heel snel beter gaat zwemmen. Door de vrijwillige inzet van ouders, ervaren jeugdzwemmers en mensen die de sport een warm hart toedragen creëren we een omgeving waar je op een leuke manier heel snel veel beter leert zwemmen. De zwemvereniging investeert in haar vrijwilligers. Vrijwilligers worden in de gelegenheid gesteld zich te scholen voor de trainingsfunctie.

Binnen De Fuut komen de trainers regelmatig bij elkaar om de techniek van de zwemslagen, starts en keerpunten met elkaar te bespreken en oefenen. Nieuwe trainers krijgen zo de gelegenheid op een laagdrempelige wijze de kennis bij te spijkeren.

Vanuit organisaties als de KNZB en NPZ/NRZ worden er allerlei bijscholingscursussen aangeboden. Trainers worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Zo hebben een aantal trainers de bijscholing ' Met plezier het afzwemtraject in' , de trainerscursus 'Wedstrijdzwemmen niveau 1' en 'Wedstrijdzwemmen niveau 2' gevolgd.