Actuele vacatures

Ledenadministratie - Zwemmen

Bijhouden ledenadministratie vanuit aanmeldingen op de website en email van leden. Communicatie met zwemafdeling voor indeling in groepen en ondersteuning van penningmeester voor facturatie. Het helpt als je oog hebt voor detail en met computers werkt. De ledenadministratie gebeurt in een online omgeving – Sportlink.

Tijdsbesteding:

 • 1 á 2 uur per week, vrij in te delen (thuis/avonduren). Geen vergaderingen.

Activiteitencommissie

 1. De Zwem4daagse wordt altijd in de maand juni gehouden gedurende 5 avonden. De voorbereiding begint in januari-maart van het betreffende jaar. Er is een draaiboek aanwezig. Het liefst bestaat de commissie uit 4 leden. De organisatie kan veelal vanuit huis gedaan worden. Het is praktisch (maar niet noodzakelijk) als men aanwezig kan zijn tijdens de Zwem4Daagse.
  Tijdsbesteding:
  • Vanaf maart-juni ong. 1 uur per week. Kleine piek rond april/mei, als de PR start.
  • De Zwem4daagse zelf is 5 avonden van 18-20.30 uur
 2. Tevens organiseert de activiteiten commissie het bezoek van enkele Pieten op de laatste donderdagtraining voor 5 dec. ( 2 uur organisatie en 3 uur op avond zelf)
 3. Er kan vanuit de activiteiten commissie ook geholpen worden met het organiseren van het FUNkamp (opzetten spelprogramma)
 4. Het bekerzwemmen wordt 2x per jaar door Andrea georganiseerd. Zij zou hier graag hulp bij hebben. Andrea heeft een heel draaiboek en de zaken die geregeld moeten worden zijn duidelijk (2 a 3 weken voor bekerzwemmen gem. 2 uur per week)
 5. Het beginnersuitje (FUNuitje?) is een uitje voor de FUNdament zwemmers om elkaar ook eens buiten het zwembad te zien. De organisatie mag zo groot of klein als je zelf wil, zolang de kosten max 5 euro pp zijn (zelf in te delen; gem. 3 a 4 uur in totaal)

Leden Zwemcommissie

Structuur aanbrengen in de zwemafdeling. Knelpunten gezamenlijk oplossen en ideeën aandragen. Meedenken over zaken die bij de zwemafdeling spelen. (Geen zwemkennis nodig!)
Tijdsbesteding:

 • 8 zwemcommissievergaderingen per jaar
 • Daarnaast gemiddeld 1 uur in de week

Coördinatie - Vrijwilligersbeleid

Helpt het bestuur en de zwem- en polocommissie met het vrijwilligersbeleid. Voert aan het einde van het seizoen het vrijwilligersbeleid uit. Inventariseert welke vrijwilligers taken hebben uitgevoerd en welke tegemoetkoming zij hiervoor ontvangen.
Komt twee keer per jaar in de bestuursvergadering en/of de ALV om het beleid te evalueren en eventueel aan te passen.
Tijdsbesteding:

 • 1x per jaar enkele uren, vrij in te vullen qua tijd en locatie
 • 2 x per jaar bestuursvergadering en/of ALV (2 uur)

Coördinatie - Clubkleding

In het begin van het nieuwe seizoen zal er nieuwe clubkleding beschikbaar zijn. Wij zoeken iemand die twee keer per jaar de pasmomenten en de verdeling van de kleding over de leden kan verzorgen.
Daarnaast willen we graag eens in de 5 jaar de leverancier van de clubkleding evalueren en eventueel een nieuwe leverancier kiezen.
Tijdsbesteding:

 • 2x per jaar enkele uren voor het pasmoment, de voorbereiding en het verdelen van de kleding. Deze uren zijn vrij in te vullen

Officials - Zwemmen

Wedstrijdzwemmen gaat natuurlijk om de zo snelst mogelijke tijd te zwemmen in een race. De official (tijdwaarnemer) registreert de tijden en functioneert daarnaast ook als keerpuntcommissaris. Hierbij ziet hij of zij erop toe dat de keerpunten op de juiste wijze worden uitgevoerd.

 • Cursus gedurende 4 avonden van elk 2,5 uur (e-learning module in ontwikkeling)
 • 1x schaduwklokken bij een wedstrijd
 • Na een theorie-examen moeten er jaarlijks minstens 3 wedstrijden gefungeerd worden.
 • Doorgroei naar kamprechter, jury, starter en/of scheidsrechter is mogelijk.