Handige info over wedstrijdzwemmen

Voor algemene vragen met betrekking tot de training en het zwemmen kun je rechtstreeks bij je trainer terecht. Alle trainers van De Fuut geven hun trainingen vrijwillig en hebben niet altijd veel tijd voor vragen na de training. Wij vragen daarvoor jullie begrip. Je kunt je vragen zo nodig via de mail stellen aan de zwemcommissie via zwemmen@mzpcdefuut.nl 

Het is bij De Fuut een goed gebruik om je trainer na de wedstrijd te bedanken voor de training door een hand te geven, hij/zij is er ten slotte voor jou.

Wedstrijden:

Voor zwemwedstrijden word je bij De Fuut automatisch opgeroepen door het wedstrijdsecretariaat inschrijvingen@mzpcdefuut.nl Je mag in overleg met je trainer aangeven wat je graag wilt zwemmen, maar je wordt automatisch uitgenodigd. Via de mail ontvang jij en eventueel je ouder/verzorger een uitnodiging. Op deze uitnodiging  staan alle gegevens van de wedstrijd (datum, startgeld, verzamelplaats, tijdstip etc.). De uiterlijke afmelddatum staat ook vermeld. Meld je je af voor deze datum dan ben je geen startgeld verschuldigd. Doe je dit na deze datum, dan betaal je startgeld ook al zwem je niet. Meld je je niet af, dan volgt helaas een kostbare boete. 

Wanneer verlaat je de wedstrijd:

Hoewel het soms anders lijkt is ook zwemmen een team-sport. We willen daarom graag dat je blijft tot ook de laatste zwemmer gezwommen heeft en de wedstrijd is afgelopen. Trainers, begeleiders en officials zijn er ook allemaal vrijwillig voor jou en kunnen de wedstrijd niet eerder verlaten.

Competitie:

De competitie is een speciale wedstrijd waarin we als team zwemmen voor een gezamenlijk (minimaal) aantal punten/seconden, waarmee we uiteindelijk onze landelijke positie bepalen. De Fuut zwemt in de hoogste landelijke klasse, de A. Afmelden voor de competitie wordt niet op prijs gesteld.

Clubrecords:

Je vind de clubrecords van MZ&PC De Fuut via deze link.

Zwemdepot:

Naast contributie wordt er per wedstrijd startgeld geheven. Daarvoor is bij De Fuut een zwemdepot per zwemmer opgericht. In het zwemdepot stort jij of je ouder/verzorgers een startbedrag waarvan het startgeld wordt afgeschreven.

Lidmaatschap opzeggen:

Dit kan voor 1 augustus van het betreffende boekjaar

Handige links: