Mini Waterpolo Toernooi in Hoofddorp

Op zondag 28 februari heeft MZ&PC De Fuut met 1 team meegespeeld in de F-poule van het mini waterpolo toernooi in Hoofddorp. Dit team bestond uit: Roy van der Sande, Julia van der Sande, Nienke Stoof, Renske Danckaarts, Tobian Vos en Leana Vos. Timothy van Brakel en Manon Vos gingen mee als coaches.

Het toernooi bestond voor ons uit 4 wedstrijden, welke werden gespeeld op een kwart van het zwembad (25 meter bad met 8 banen). De eerste wedstrijd speelden wij tegen VZV. Voor bijna al onze spelers was het de eerste waterpolo wedstrijd ooit die zij speelden. Het was goed zichtbaar dat de tegenstanders al eens eerder waterpolo gespeeld hadden en zij wonnen dan ook gemakkelijk met 9-0. Maar deze wedstrijd had onze spelers wel laten zien hoe een wedstrijd gaat. De volgende wedstrijden ging daarom een stuk beter. Onze spelers groeiden in het toernooi en wij kwamen zelf ook aan scoren toe. De tweede wedstrijd was tegen ZV Haerlem en hier scoorde Renske twee maal. Helaas scoorde Haerlem net een keer meer. Ook in de derde wedstrijd (tegen ZPCH) had Renske de smaak te pakken en wist zij twee keer te scoren. Het was leuk om te zien dat Leana en Renske samen naar voren gingen om zo tot scoren te komen. Helaas werd een doelpunt van Leana afgekeurd omdat het schieten toch echt met één hand moest gebeuren. Ondertussen lagen Roy, Julia en Nienke heel goed te verdedigen. Tobian heeft tijdens deze wedstrijd veel ballen uit het doel gehouden en zo kon ZPCH niet verder uitlopen dan 2-3. In de vierde wedstrijd was ons hele team op dreef. Tobian scoorde vanuit een mooie aanval met z’n allen. Ook in de verdediging hielp iedereen goed mee. Helaas werd er weer een doelpunt van Leana afgekeurd omdat de scheidsrechter wel erg strenge regels volgde. Maar Tobian wist daarna nog twee keer de bal in het doel te gooien vanaf onze eigen helft. De tegenstanders (ZPC Woerden) wisten onze keeper Nienke maar één keer te passeren. En door een mooi doelpunt van Julia eindigde dit toernooi voor ons met een 4-1 winst.

De spelers en coaches hebben veel plezier gehad tijdens dit toernooi. Op 17 april is er weer een mini waterpolo toernooi en wij hopen dan met minstens 2 teams deel te kunnen nemen.