O13 wint krap en Heren 1 laat koploper werken

Na het gelijke spel in Amsterdam heeft onder de 13 nog altijd zijn titelkansen in eigen hand. Als de resterende vijf wedstrijden gewonnen worden, zal het jongste poloteam in Maarssen op 16 april de titel binnen kunnen slepen. Echter, tegen de Otters Het Gooi uit Bussum heeft onder de 13 al twee keer met moeite gewonnen, dus winst was nog zeker niet binnen.

Binnen een minuut kwam de Fuut al op voorsprong via Lena Staarman en nog voor het einde van de eerste periode wist Jonna Meesters de 2-0 binnen te werken. Verdedigend lag het prima, maar voorin verliep het wat moeizaam. Dit kwam in de tweede periode ook naar voren; veel kleine kansen, maar niet echt gevaar. Alleen Natascha van Eikelenstam wist in de laatste seconde het net te vinden, nadat Nithaniel Commissaris de bal op de keeper schoot.

Beide teams wisselde de hun keeper voor het restant van de wedstrijd, wat voor de Fuut positief uitpakte. Waar Jesse Nelis niet heel veel werk had in de eerste helft, had Nina van der Tempel voldoende werk in de derde periode. Op één onhoudbare bal na, wist zij alles tegen te houden, waardoor de derde periode met slechts 3-1 eindigde. De Otters Het Gooi wisten echter niet verder terug te komen in de laatste periode. Sterker, met een kleine halve minuut op de klok lukte het Nithaniel Commissaris de 4-1 te maken. Hierna wisten De Otters Het Gooi nog één maal te scoren, maar in de laatste tien seconden kwam de Fuut niet meer in de problemen.

Door deze winst blijft onder de 13 in de titelrace, al zal de trainer wel betere wedstrijden dan dit weekend verwachten, want tegen De Otters Het Gooi was het eigen niveau niet gehaald.

Wedstrijd heren 1 duurt één periode te lang

Heren 1 draait sinds de promotie naar het bondsniveau, logischerwijs, wat moeizaam en staat mede door een puntvermindering momenteel op 0 punten en daarmee onderaan de poule. Een wedstrijd tegen een bijna ongenaakbare koploper is dus niet meteen een wedstrijd waar je op zit te wachten.

Ondanks het grote verschil op de ranglijst ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks in de eerste periode. Drie keer wist De Vliet op voorsprong te komen en twee keer wisten onze heren gebruik te maken van een manmeer situatie, waardoor door een prachtige intikbal van Gerald van Mechgelen de tussenstand in de eerste rust 3-2 was. Ook de tweede helft wist de Vliet als eerst te scoren, maar weer lukte het de heren te scoren uit een manmeer, waardoor de Vliet niet echt kon uitlopen: 4-3. Sterker, de eerstvolgende aanval leverde weer een manmeer op. Na een tactisch overleg tijdens de time-out door Rindert Sterk werd ook hieruit gescoord. Het was dus weer de beurt aan de Vliet om op voorsprong te komen. Maar gemakkelijk ging dat niet. Het duurde anderhalve minuut voordat de Vliet weer de leiding nam, maar direct daarna wist de Fuut alweer gelijk te maken: 5-5. Nadat beide teams een aanval niet wisten te scoren, kwam de Vliet weer op voorsprong, maar vlak voor het rustsignaal kwam de Fuut weer terug: 6-6. Onze heren wisten de koploper dus een halve wedstrijd goed bij te benen.

De derde periode opende jammerlijk minder succesvol. In een halve periode liep de Vliet uit naar 10-6 door veel breaks en ander slim spel voordat Bas Voorend de 10-7 binnen werkte. De Vliet dacht daarna helemaal klaar te zijn met de Fuut nadat ze op 12-7 kwamen, maar nog voor de laatste rust was de stand alweer teruggebracht tot 12-9.

In de laatste periode ging het echter helemaal mis bij de Fuut. De Vliet liet onze heren niet meer scoren en liepen uiteindelijk uit naar 19-9.

Ondanks een redelijk grote uitslag heeft Rindert veel goede dingen gezien en is zeker trots op zijn team. De heren konden dan ook met opgeheven hoofd terugreizen naar Maarssen, waar voorbereidingen voor de komende wedstrijd tegen ZPC Alkemade getroffen gaan worden.