Berichtgeving ivm COVID-19 (coronavirus)

BIJGEWERKT - donderdag 14-05-2020

Donderdag 14-05-2020: Nog heel even geduld

Nog heel even geduld...... We snappen dat het lastig is.... sommige zwembaden zijn immers al open.

We zijn erg druk samen met trainers en de zwembaden om te zorgen dat er weer getraind kan worden. Doel is om uiterlijk dit weekend duidelijkheid te geven hoe en wanneer er weer getraind kan worden!

groeten namens trainers, alle vrijwilligers en het bestuur van de Fuut!


Woensdag 06-05-2020: Verdere update MZ&PC de Fuut nav maatregelen omtrent Corona virus

 Een update van de regering - vanaf 11 mei mogen de zwembaden weer open! We zijn als bestuur begonnen om samen met gemeente, de zwembaden en de trainers te bepalen hoe we dat kunnen doen.Het wachten is vooral op een protocol hoe om te gaan met de opening (1,5 meter afstand in het zwembad) - dit wordt vrijdag (8 mei) verwacht. Daarnaast maken de zwembaden ook plannen voor deze situatie (looproutes, kleedruimtes etc).  We kunnen dus niet beloven dat er direct op maandag 11 mei getraind kan worden, maar wel zo spoedig mogelijk. We houden U (onze leden, hun ouders en verzorgers, onze trainers en andere vrijwilligers) daarvan op de hoogte!

https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048629/update_coronavirus_en_activiteiten_knzb/


Maandag 16-03-2020: Verdere update MZ&PC de Fuut nav maatregelen omtrent Corona virus

  • Sluiting sportverenigingen en alle activiteiten is verlengd tot en met 6 april
  • De zwembaden (Fletiomare, Safari en Kikkerfort) zijn inmiddels gesloten voor alle activiteiten
  • Mededelingen over de rest van het seizoen en de contributie volgt nog vanuit het bestuur - dit hangt ook af van keuzes van de KNZB (competities uitstellen of stoppen) en zwembaden (seizoen verlengen of eerder stoppen)
  • Mededelingen over hervatting trainingen en andere activiteiten volgen zodra er meer informatie beschikbaar is

 


Donderdag 12-03-2020: Beste leden, op basis van landelijk advies RIVM en besluit KNZB zijn alle wedstrijden en trainingen tbv waterpolo en zwemmen opgeschort t/m 31 maart 2020. Dat wil zeggen: geen trainingen en wedstrijden tot nader order. Dank voor uw begrip.

"De KNZB heeft conform de vandaag bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart. De KNZB adviseert daarnaast alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden."
 Meer informatie kan gevonden worden op de site van de KNZB


Zondag 08-03-2020: Vanuit de gemeente zijn we (De Fuut) geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Zie hieronder het volledige bericht. Samenvattend komt het erop neer dat er voorlopig géén reden is om evenementen (trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten) af te lasten. Deze gaan dus gewoon door.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, laat het ons dan weten!

We willen u graag informeren over de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) in onze regio. De burgemeesters en wethouders Volksgezondheid worden vanuit GGD regio Utrecht (GGDrU) geïnformeerd over de actualiteit rond de bestrijding van het coronavirus binnen onze regio Utrecht.

In gemeente Stichtse Vecht zijn 2 bevestigde besmettingen. Het gaat om:

  • een man uit een gezin met kinderen
  • een vrouwelijke student

Zij zijn na hun vakantie op voorschrift van GGDrU beiden in thuisisolatie geplaatst, inclusief de gezinsleden van de man. Het contactonderzoek dat GGDrU in dit soort situaties doet, vindt momenteel plaats. De GGDrU brengt nauwkeurig in kaart met wie beide inwoners contact hebben gehad om de kans op verspreiding van de ziekte zo klein mogelijk te houden.

Het bericht voor de betrokken inwoners en hun omgeving kan ingrijpend zijn. Het verzoek is dan ook om hun privacy te respecteren. 

De gemeente, RIVM, de Veiligheidsregio Utrecht en GGDrU werken nauw samen om de besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Wij houden vinger aan de pols en bekijken van moment tot moment wat nodig is. Er zijn nu volgens advies van de GGDrU geen extra maatregelen nodig. 

Volgens het RIVM is er op dit moment geen reden om evenementen af te gelasten. Dit geldt eveneens voor sportwedstrijden. 

De gemeente Stichtse Vecht volgt de adviezen en instructies van het RIVM en GGDrU, die steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe bevestigde besmettingen geconstateerd worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënten. Met deze maatregelen verkleinen we de kans dat het virus zich verder kan verspreiden in Stichtse Vecht en de regio.

De burgemeester heeft vanuit zijn rol afstemming met de verschillende instanties en uiteraard ook met wethouder Hetty Veneklaas als portefeuillehouder Volksgezondheid. Het was te voorzien dat een dergelijke situatie zich ook zou gaan voordoen in onze gemeente. De Veiligheidsregio Utrecht is samen met GGDrU goed toegerust om deze situatie aan te pakken.

We staan vanuit gemeente Stichtse Vecht in nauw contact met GGDrU, om de laatste ontwikkelingen te blijven volgen. We wensen beide inwoners in deze situatie van harte beterschap en hopen dat zij in rust kunnen herstellen. 

Voor meer informatie:
 www.RIVM.nl
 www.ggdru.nl
 www.stichtsevecht.nl/coronavirus