B-selectie (12 – 25 jaar)

Deze groep bestaat uit fanatieke (ervaren) zwemmers die naast de fun in het (wedstrijd-) zwemmen ook prestatie gericht is. Het deelnemen aan competitieve wedstrijden en het verbeteren van PR’s en het eventueel halen van limieten voor bijvoorbeeld de Winterkring of Zomerkring (provinciale kampioenschappen) is een belangrijk onderdeel voor de B-selectie.

De groep is verdeeld in een junioren groep en een jeugd/ senioren groep. De junioren trainen met name ’s avonds maar kunnen op eigen verzoek ook ’s ochtends trainen. De jeugd/ senioren trainen alleen ‘s ochtends.

Belangrijke wedstrijden voor de B- electie zijn o.a. de Winter- en Zomerkring, limiet wedstrijden en (internationale) toernooien. Daarnaast zwemmen ze ook mee in de landelijke zwemcompetitie (landelijke A-klasse) tezamen met de andere selectie zwemmers. Voor de talenten in deze groep bestaat zelf de mogelijkheid om deel te nemen aan de NJJK’s (nationale kampioenschappen).

De liefhebbers kunnen gedurende de zomermaanden ook deelnemen aan het open water circuit en kampioenschap. Vaak wordt er dan met de masters meegetraind.