Masterzwemmen (vanaf 25 jaar)

Masterzwemmers zijn volwassenen vanaf 25 jaar die serieus met zwemmen bezig zijn en af en toe (Master)wedstrijden zwemmen of aan triatlons deelnemen. De sfeer en onderlinge betrokkenheid maakt het tot een leuke groep. In 2016 willen we met een groep deelnemen aan de EK zwemmen voor Masters in Londen.

De meeste Masterzwemmers zijn voormalig wedstrijdzwemmers die graag doelgericht trainen. Er zijn ook Masterzwemmers zonder wedstrijdervaring van vroeger die zwemmen op latere leeftijd hebben ontdekt.

Er zijn ruim 20 Masterzwemmers. Zij trainen meerdere keren per week, veelal in de ochtend, met de zwemselectie mee en profiteren daarmee van de begeleiding van de wedstrijdselectie . Ook nemen de Masterzwemmers deel aan trainingsstages. Als je belangstelling hebt, neem contact op met Claudia Broeke via masters@defuut.com.

Wat vinden Masterzwemmers?

“Omdat ik aan de triatlon van Maarssen in 2011 mee wilde doen ben in gaan zwemmen bij De Fuut. Dit is zo goed bevallen dat ik lid geworden ben en mee heb gedaan aan het EK Masters 2013. We hebben een top team dat elkaar leuk ondersteunt.” (John, zwemt sinds 2011)

“Bij de masters staat plezier, ontwikkelen en het behalen van mooie tijden centraal, waarbij ieder op zijn eigen niveau zwemt” (Marleen, zwemt sinds zomer 2011)

“Ondanks dat we het over "oude" mensen hebben is de rollator erg ver te zoeken. Het groepsgevoel onder ONS "oudjes" is enorm motiverend.” (Eric, zwemt sinds 1983)

“Masterzwemmen : eerst denk je ‘ik kan er helemaal niks van’ maar dankzij leuke mensen in het water en goede mensen langs de kant blijf je doorgaan en presteer je uiteindelijk meer dan je zelf had kunnen bedenken!” (Margriet, zwemt sinds 2012)