Minioren Selectie (10 – 12 jaar)

Voor minioren die de potentie hebben om jaargang richttijden te zwemmen (of al hebben gezwommen) en zich kunnen plaatsen voor de jaargangfinales (Nederlands Kampioenschap voor minioren), bieden we extra trainingsmogelijkheden bovenop het reguliere minioren programma.

Er wordt veel aandacht gegeven tijdens de trainingen aan de basisvaardigheden zoals, techniek, ligging en stroomlijning. Daarnaast ligt het tempo en intensiteit van de trainingen hoger ten opzichte van de reguliere minioren training omdat wordt meegetraind met de B-selectie junioren.

Belangrijke wedstrijden voor de minioren selectie zijn o.a. het Minioren circuit, de Minioren Clubmeet, regionale minioren wedstrijden en eventuele deelname aan de Kring Minioren Finales aan het eind van het seizoen.

De minioren selectie wordt ook uitgenodigd om aan limiet wedstrijden mee te doen en (internationale) toernooien. Daarnaast zwemmen ze ook mee in de landelijke zwemcompetitie (landelijke A-klasse) tezamen met de andere selectie zwemmers.

Criterium voor deelname Minioren Selectie:

  • Top 3 op een of meerdere onderdelen bij Regio Minioren kampioenschappen;
  • 1 of meer jaargangrichttijden halen;
  • Deelname aan 1 of meer onderdelen tijden de jaargang finale.

Voor meer informatie over de jaargangrichttijden of de jaargangfinale zie de site van jaargangfinale.nl.