Minioren ( 8 - 12 jaar)

Waar het bij de beginnersgroep nog vooral draait om fun en het goed aanleren van zwemslagen en eventuele deelname aan zwemwedstrijden minder van belang is, wordt het bij de minioren al wat serieuzer. De nadruk wordt enorm gelegd op de verbetering van de techniek. Zwemmen van PR’s en dergelijke is vooralsnog minder van belang voor deze groep. De uiteindelijke doelstelling van deze groep is namelijk het goed (leren) zwemmen van zwemwedstrijden en de fun in het wedstrijdzwemmen. En dan komen de PR’s vanzelf wel..

Zodra de beginnende zwemmers de zwemslagen goed onder de knie hebben en de eerste beginners zwemwedstrijden met goed gevolg achter de rug zijn, kan de overstap worden gemaakt naar de minioren groep. In overleg met de hoofdtrainers van de Beginnersgroep en Minioren vindt 2 keer per jaar een inventarisatie plaats welke zwemmers door kunnen stromen naar de minioren.

Het kan ook zo zijn dat ‘beginners-talenten’, die eigenlijk nog bij 'de Beginnersgroep' zwemmen, een avondtraining met de Minioren mee gaan doen om ervaring op te doen.

Belangrijke wedstrijden voor de minioren zijn o.a. het Minioren circuit, de Minioren Clubmeet, regionale minioren wedstrijden en eventuele deelname aan de Kring Minioren Finales aan het eind van het seizoen.