Trimzwemmen senioren

Op de woensdagavonden zwemt een groep senioren / Fuutleden in het instructiebad Fletiomare in De Meern van 18:45 to 19:30 u. Op dit moment bestaat de groep uit 8 dames en 5 heren.

De bezielende leiding en toezicht wordt gehouden door een van de leden van de groep. Tot nu toe zijn dit afwisselend Gea de Boer en Marianne Lindeman. De baantjes worden in een rustig tempo gezwommen wat ieder voor zich prettig vindt; hierbij worden de diverse zwemslagen afgewisseld: school- en rugslag, borst- en rugcrawl en nog enkele varianten. Natuurlijk wordt er ook gerust en gekletst. Alles mag, niets moet; de aanwijzingen hebben toch wel een bepaalde mate van vrijblijvendheid, er wordt niet gestreefd naar topprestaties.

De bedoeling is uiteraard wel om de conditie op te bouwen of te handhaven; bewegen is goed voor lijf en leden.

De laatste tien minuten worden meestal nog een aantal aquarobics oefeningen gedaan die goed zijn voor de buikspieren, armen, benen en nek en als cooling down; alles komt aan de beurt.

Ook de sociale aspecten worden niet verwaarloosd. Aan persoonlijke hoogtijdagen, zoals verjaardagen maar ook wat langer durende ongemakken wordt onderling aandacht gegeven en interesse getoond met een bloemetje of fruitmandje. Eenmaal per jaar wordt een gezamenlijk etentje gehouden en ook wordt met het kerst- en nieuwjaarsreces nog even gezamenlijk van de oliebollen en de warme chocolademelk genoten. Kortom, een gezellige club.